Höstprogram för hembygdsföreningen 2023


Föreläsning om Kiruna-Lasse, 7 sep
Kanske borde han ha hetat Kurravaara-Lasse i stället, då Erik Larsson (kallad Kiruna-Lasse) ju faktiskt föddes i Kurravaara 1912. Sonen Dan Larsson berättar om sin pappa som bland annat tog OS-guld i längdskidåkning 1936. Under föreläsningen bjuds det på fika och ni får också möjlighet att titta på några av hans priser.
Plats: Hembygdsgården, torsdag 7 sep 18.30.


Bakning i bagarstugan
Ta tillfället att lära dig baka tunnbröd i vår vedeldade ugn i bagarstugan. Håll utkik på hemsidan och på vår facebook-sida under hösten för att se när det är på gång.


Studiecirkel – Bo nät
Håll kunskap vid liv och lär dig hantverket
”bo nät”, hur man gör och lagar ett fiskenät. Studiecirkeln leds av Dan Larsson. Mer information om detta kommer.


Pizzakväll & pubafton, 25 nov
Vi kör vidare med vår uppskattande pizzakväll, med pizzor direkt från vår vedeldade ugn. Kvällen avslutas med en liten pubafton. Platser släpps när mer information om kvällen kommer.


Julmys på hembygdsgården, 3 dec
Lägg redan nu in söndagen den första advent i era kalendrar då vi har vårt traditionsenliga adventsfirande. Lämna önskelista till tomten och ta del av våra aktiviteter. Mer information om tider och program kommer i november.

Dessutom:

Handarbetskvällar
Varje tisdag kl. 18.00 kan du handarbeta tillsammans i hembygdsgården. Ta med eget fika och handarbete. Håll utkik på facebooksidan Kurravaara för aktuell information.


Bokbussen
Sveriges mysigastes bokbuss kommer till byn, tisdagar 26/9, 31/10, 5/12. Klockan 17.30-18.45
Första stopp vändplan på Norra vägen, sedan Södra vägen.


Preliminärt vårprogram:
Kaamos-firande av ljusets återkomst, påsklopp och pimpelskoj på påskafton, valborgsmässoaftonsfirande, bakluckeloppis, städdag, nationalälvdagsfirande.

Det här inlägget postades i December 2016. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *